Арт Академия по мюзикъл на плажа в Гърция ще направят Искра Ангелова, Дарияна Куманова и Асен Наков

Мюзикълът ''Мама Мия'' оживява в лятна арт академия за малки и големи между 4 и 11 юли

OFFNews 16 март 2024 в 12:09 2208 0

Островът, където е сниман филмът

Снимка Банка за снимки

Островът, където е сниман филмът "Мама Мия"

Мюзикълът е приятен, развлекателен и много труден жанр. Все повече театри в България посягат към този празник за зрителите. И не само - все повече български деца и големи започват да учат изкуства - пеене, модерен танц, актьорско майсторство. И не го правят само заради телевизионните формати, които избират и поощряват таланта. България е една от малкото страни с истински добро професионално образование по изкуство. Изкуството има свойството да те направи щастлив по един незабравим начин. За да сме добри в мюзикъла и на сцената обаче се изискват добра вокална и танцувална техника, както и актьорски талант и опит. Всяко дете, ученик или студент, който иска да се занимава професионално с пеене, модерен танц или актьорско майсторство, както и по-големите артисти по душа са добре дошли на втората Арт Академия по мюзикъл, която ще се проведе между 4 и 11 юли в закътан залив в Северна Гърция. 

Нашата колега, журналист, актриса и телевизионна водеща Искра Ангелова организира за втори път това пътешествие в необятния свят на мюзикъла на брега на лазурното Егейско море заедно с вокалния педагог Дарияна Куманова, солистите и хореографи от балет Арабеск Асен и Даниела Накови и класическия музикант и преподавател по музика Венелин Пиперов.

Арт Академия „Мама Мия“ представлява почивка и школа едновременно: 7-дневни интензивни целодневни уроци по актьорско майсторство, пеене и модерен танц, които ще въведат пътешествениците в любимите мюзикъли за малки и големи. Тази година тя ще се проведе от 4 до 11 юли. Обучението завършва с представление пред публика.

Обучението ще се случи в съвсем нова професионална зала в едно от чаровните малки селца край морето близо до гр. Волос срещу о. Евия, а летуващите ще почиват в модерен хотел на плажа на Егейско море. Черешката на тортата е еднодневно пътуване с кораб до острова, където е сниман филмът „Мама Мия“ и посещение на всички известни снимачни локации.

След Академията всеки участник ще може да се явява на кастинги, да кандидатства в средно или висше училище по изкуствата, да създаде впечатляващо портофолио и да спечели прослушване за телевизионен формат за таланти, гарантират организаторите. Или просто ще се е забавлявал на брега на морето, учейки как да танцува, пее и играе. Песента, танцът и сцената на всеки ще са съобразени изцяло с неговия натюрел и възможности.

И докато детето, мама, татко или баба танцуват и пеят, останалата част от семейството или компанията може да плажува, да обиколи близките острови Скиатос и Евия или да отиде да пазарува и хапне на крайбрежната улица в гр. Волос, известен със своето пристанище и вкусни специалитети.

5-звезден е и екипът от петима изключителни професионалисти: Искра Ангелова, преподавател по актьорско майсторство в кастинг платформата SmartCast, е позната на публиката като телевизионен продуцент и дългогодишен автор и водещ на обичаното културно предаване „Нощни птици“ по БНТ, снимала е много документални филми, 22 за поредицата на OFFNews Истории за доброто, играла е на почти всички столични сцени и даже на една в Бостън.
Преподавателката от Академията по музика „Санремо“ в Италия Дарияна Куманова е и вокалният педагог, помогнал на десетки талантливи българчета да стигнат финала в италианските формати „Performer Cup Italia“, „X Factor Italia“ и „Sanremo“. Неин помощник ще бъде класическият музикант от квинтет „Пилекадоне“ и преподавател по музика Венелин Пиперов. Солистът и хореограф на най-добрата трупа за модерен танц в България балет „Арабеск“ Асен Наков и неговата съпруга - балерината от „Арабеск“ Даниела Накова пък ще преподават основите на модерния танц.

Приключението е подходящо за ученици, студенти и талантливи непрофесионалисти (от 5 до 65 г.), за артисти, танцьори и певци, както и за техните семейства, родители и приятели. Повече информация можете да получите на мейла им [email protected] или на страницата им във Facebook.

Всеки, който иска да преживее вълшебството на една морска и дива лятна ваканция, съчетана с магията на изкуството – може да се запише във формуляра до 20.03.2024.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!