Фандъкова: 175 снегопочистващи машини работят от 04:00 часа сутринта в София

OFFNews 03 януари 2016 в 10:47 2832 2

"В момента обстановката в столицата е нормална след започналите през нощта снеговалежи. От 04:00 часа през изминала нощ започнаха обработки на територията на цялата Столична община във връзка със снеговалежа и с ниските температури. На терен работиха 175 снегопочистващи машини. Работата започна от улиците и булевардите, по които се движи общественият градски транспорт, като бяха обработени и опасни, стръмни участъци".

Това заяви пред "Фокус" кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която добави, че всички булеварди и улици, по които се движи масовият градски транспорт, са обработени.

Тя заяви, че в момента там, където е необходимо във връзка с евентуална възможност за заледяване, продължават обработки, но повечето машини са на изнесените стоянки по повод очаквания по-силен снеговалеж и ниски температури, като целта е да се осигурява през цялото време движение при зимни условия по основните трасета на града.

 „Напомняме на водачите да карат с автомобили оборудвани за движение при зимни условия и да бъдат внимателни”, каза кметът и добави, че към момента няма информация за инциденти, свързани със зимната обстановка в столицата.

Във връзка с очаквания днес засилен трафик на входа на столицата, след серията почивни дни и празници, тя посочи, че имат уверението, че има засилено присъствие на КАТ –„Пътна полиция” по всички входно-изходни артерии на града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!