И Спецов се намеси по случая с ареста на журналиста Димитър Стоянов

Стоянов подал сигнал в полицията, отказали да пратят патрул, съобщиха от БОЕЦ

OFFNews 23 април 2024 в 12:44 7394 2

Румен Спецов

Снимка БТА/Минко Чернев

Румен Спецов

И изпълнителният директор на НАП Румен Спецов се намеси по случая с ареста на разследващия журналист Димитър Стоянов. 

От пресцентъра на Националната агенция по приходите изпратиха изявление на Спецов, в което той призовава за нулева толерантност към агресията.

Прессъобщението е по повод "медийни публикации, според които служител на НАП е заплашен с оръжие от журналист на 22 април на улица в столичния кв. "Хаджи Димитър".

Колеги на журналиста заявиха, че Стоянов е извадил законно притежаваното си оръжие, след като е нападнат от служителя на НАП. На снимка, разпространена от журналиста, се вижда, че има рани по главата. 

От НАП обясняват, че конфликтът е възникнал заради забележка за неправилно паркиране. "Извършителят е задържан за 24 часа за хулиганство и заплаха с оръжие, съобщават от пресцентъра на МВР", пишат още оттам.

"Заставам зад всеки честен и доблестен служител в НАП. Дейността на приходната агенция е част от националната сигурност на страната и е недопустимо служителите ѝ да стават обект на заплахи и агресия. Очаквам от органите по разследването да установят обективната истина по случая", заявил Румен Спецов.

Той призовава случаят да не се политизира, каквито опити били правени през последните часове.

Около 15 ч. в понеделник непознат мъж напада Стоянов, като след случилото се журналистът отива в „Пирогов“, разказа колегата на Стоянов Атанас Чобанов. На видеозапис, разпространен от МВР, се вижда как непознатият се затичва към журналиста и съпругата му, а Стоянов вади законно притежаваното си оръжие.

Оказа се, че нападателят е служител на НАП. Той подава сигнал в полицията, а Стоянов е задържан. Направен е обиск и в дома му.

От гражданското сдружение БОЕЦ съобщиха, че Стоянов е подал сигнал в полицията, откъдето отказали да изпратят екип. След това журналистът отишъл в „Пирогов“.

Междувременно сдружението организира протест пред Министерството на вътрешните работи в сряда от 18:30 ч.
БОЕЦ настоява за незабавно освобождаване на Димитър Стоянов, прекратяване на производството срещу него и оставка на вътрешния министър Калин Стоянов.

„Жертвата е превърната в обвиняем! Знаем мафията на какво е способна, знаем прокуратурата на какво е способна, знаем Борисов, Пеевски и Сарафов на какво са способни и изтеклите избирателно части от видеозапис, както и действията н МВР доказват, че Митко е жертва на репресия!“, допълват от сдружението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1001

2

Краси1

23.04 2024 в 15:14

Ужас
държавен бандитизъм

17439

1

мнение от IP

23.04 2024 в 14:02

Ами, явно кръгът на хора, които са по-равни, освен прокурори и служители на МВР, включва и служители на НАП, когато защитават своята лична гледна точка в конфликт извън работните им задължения...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки