Как се споделя промяната?

OFFNews 14 април 2015 в 18:49 1939 0

Често имаме мнение по важни въпроси – кой политик какво казал, трябва ли да вземем заем, не трябва ли, защо да се строи или не нов лифт и така нататък. По-рядко обаче споделяме това мнение публично и се ангажираме с позиция, за да променим нещо. Един формат, който дава възможност за това, е Форум Ключ. Той е подходящ за хора от всяка възраст – от младежи по години до младежи по душа. То събира млади, изявени и мотивирани хора и им дава сцена, за да споделят промяната. Форум Ключ до сега се случи 8 пъти и в него участваха 67 говорители с интересни истории и над 2200 участници.

Тази година предстои деветото издание на Форум КЛЮЧ в събота на 18 април. Стартира в 13:30 часа, а залата ще бъде отворена за регистрация още в 12:45. Регистрацията е безплатна и всеки може да си вземе билет от страницата на форума.

В рамките на няколко часа в залата на Модерен театър в София осем КЛЮЧари, поканени да запалят участниците с примера си, ще споделят промяната, която работи. Дали с бизнес с кауза или социално предприемачество, нестандартен начин да помагаш за опазване на околната среда или прословутото „от нищо – нещо” на Форум КЛЮЧ всеки участник намира по нещо за себе си. Нещото, което го кара да се вдъхнови и да действа за промяната, която той самият иска да види в обществото и в света около себе си.

Във втората част на Форум КЛЮЧ вниманието ще е насочено към платформа Гласът ни!, където гласът на всеки има значение. Ще обсъдим как да бъдем чути от властимащите, когато решават бъдещето ни, как да се насърчи доброволчеството у нас или как децата да знаят повече за правата си, за да имаме по-силно и уверено поколение утре. Създателите на платформата, Български център за нестопанско право, вярват, че платформата е по-добрата алтернатива на разпиляното говорене и дава реален шанс за гражданско участие във важните промени, които предстоят в гражданския сектор у нас.

Тази година ще има и уникална изненада. Форум КЛЮЧ ще бъде адаптиран и за хората с увреден слух! По време на целия Форум ще имаме жестов превод. Това ще даде възможност на участниците с увреден слух в залата да се чувстват толкова комфортно и да участват също толкова активно, колкото чуващите посетители.

Обсъждането на предложенията за промени на законите продължава и на онлайн платформа "Гласът ни". Имаш мнение по ключови граждански въпроси? Искаш гласът ти да бъде чут? Търсиш съмишленици, за да направите заедно промяна? Ела на glasаtni.bg и бъди промяната!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови