КАТ призова да тръгнем по-рано към София след празниците

OFFNews 02 януари 2015 в 18:05 3415 1

КАТ призова хората, които ще пътуват за София след празниците, да тръгнат на път по-рано, вместо да чакат късните часове.

На 3 и 4 януари е добре хората да преценят личното си време и да тръгнат по-раничко на път, за да няма струване на входните магистрали, заяви началник сектор в отдел „Пътна полиция“ - СДВР Любомир Костадинов, цитиран от БГНЕС.

Началникът на КАТ-София Тенчо Тенев пък призова пътуващите към София да имат предвид, че времето бързо се променя, а пътната обстановка се очаква да бъде много натоварена, затова всички трябва да следят прогнозата за времето и да шофират с повишено внимание.

Сега синоптиците са доста точни, така че ако се очаква разваляне на времето или започне да вали сняг, хората трябва да тръгнат по-рано, за да си оставят възможност да карат с по-ниска скорост, съобразена със зимните условия, подчерта Тенев.

Личният състав към СДВР ще работи при засилен режим, ще има автопатрули на входовете на София, а където се налага, движението ще се регулира. Ще има и достатъчен брой пътни полицаи за повече контрол на пътя, обясни той.

От КАТ очакват натоварване да има на Ботевградско шосе и на „Цариградско шосе“. Предполага се, че за празниците от София са излезли между 300 хил. и 400 хил. автомобила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови