Огромна дупка зейна на ''Дунав мост'' край Русе

OFFNews 04 май 2024 в 15:20 1893 0

Снимка Янка Петкова/ OFFNews

Дупка с размери 30 на 40 см. се отвори в българския участък на Дунав мост при Русе, предаде БНТ. Тя е на 100 метра от началото на съоръжението в посока Румъния. Причината за отворилата се дупка е остаряването на бетона на един от панелите, интензивният трафик, както и големите количества валежи през последните дни. 

Заради пропадането седем автомобила са спукали гуми. Веднага след подаването на сигнал към директора на Областното пътно управление инж. Стамен Савов са предприети действия за обезопасяване на района.

Мястото е сигнализирано и оградено със знаци, които указват проблемния участък. От Областното пътно управление вече са възложили извършването на ремонтни дейности на пътно поддържащата фирма.

Първо предстои опасната дупка да бъде залята с бетон и подсилена с метални елементи, а след това ще бъде и асфалтирана. Реално ремонтните дейности ще започнат в първия работен ден след празниците.

Според областния управител Драгомир Драганов, движението по моста понастоящем се осъществява безпроблемно и няма предпоставки за забавяне на трафика, поради пропадането.

Очаква се основният ремонт на Дунав мост край Русе да започне през лятото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови