Проф. Константинов: Дървената мафия ви удави

OFFNews 06 февруари 2015 в 23:07 12868 13

Хората по места са бесни от това, което става. На тях искам да им повторя - дървената мафия ви удави. Хората са решени това да го спрат. В момента стартираме национална мрежа, нарекли сме я простичко - "За гората", съобщи пред БНТ проф. Михаил Константинов.

До три дни ще функционира сайт със същото име, в който ще се събират всички сигнали, които се подават от страната. Ще се изработят стратегии как може да се осъществи спирането на незаконната сеч, каза още математикът.

Очевидно законът трябва да бъде променен. Той в момента е от 2009 г. - лобистки закон. Законът, който действа в момента, е дърварски закон. Той е за дърварите. Той е закон как да сечем, не е лесовъдски закон. Има начин да се направи лесовъдски закон, предишният беше по-добър, който действаше до 2009 г. Съвсем просто - променя се законът и най-важното - започва да се изпълнява, коментира Константинов.

Няма по-красива държава от България все още. Тя е една от най-богатите държави на природен ресурс. Нямаме нефт и газ, не ни трябват - имаме води, имаме земеделски земи, удивителни минерални води. Това е билетът на България за бъдещето. Това е най-скъпият билет, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков