Британски хумор: Не се паникьосвайте, ако видите българин

OFFNews 01 януари 2014 в 16:34 57311 32

Newsbiscuit

Снимка Newsbiscui

Българин е забелязан в храстите край бензиностанция в Есекс, съобщава хумористичният сайт Newsbiscuit

Британският сайт за хумористични новини Newsbiscuit също не подмина новината с очакваната имигрантска вълна от българи на Острова.

Под заглавие "Зоват британците да не се паникьосват, ако забележат българин" автор с добра доза чувство за хумор разказва как "жена в Брейнтри, Есекс, твърди, че е забелязала българин в храстите до местна бензиностанция. Това довело до истерично паническо тесногръдие хиляди читатели на "Дейли експрес" (б.р. - вестникът, който пусна в онлайн петиция срещу имигрантите от България и Румъния - б.р.).

"Ходеше изправен като човек, казва свидетелката мисис Фланаган, докладвала за инцидента, - но определено бе тръгнал на лов за социални блага и преравяше кошовете за боклук. Опитах да го проследя, но то ме заплаши със снимка, вероятно на жена си и малките им деца. Не мога да го твърдя със сигурност, понеже бях в шок.

Социалното министерство веднага излезе със съобщение, че "българинът" единак вероятно e избягал от ТИР с контейнери и призова гражданите да не си правят погрешен извод, че е в юрисдикцията на ведомството да се справи с нещо "толкова сериозно колкото български имигрант". Можело да става въпрос просто за объркан французин, предположиха от там.

Все пак оттам добавиха: "Забележите ли човек, за когото подозирате, че е българин, кандидатстващ за общинско жилище или нов фризер, Ви съветваме да не го доближавате", пише авторът и продължава:

"Местният кандидат-депутат от UKIP (б.р. националистическа формация, водеща кампания срещу БГ имигрантите) каза: “Подозирам, че то е било привлечено към бензиностанцията от обещанията за замразяване на акцизите върху горивата. А може и да са неколцина, примамени от нашата абсурдно евтина топла бира."

Дъщерята на мисис Фланаган споделя, че майка й е в шок от случилото се. "Чудя се как в наши дни, при всички тези технологии и подобни неща, българите успяват да избягат от клетките си или каквото са там. Да върви по дяволите Европейският съд за правата на човека, майната му."

В обръщение, написано до вестник "Дейли мейл", премиерът Дейвид Камерън обещава да изхвърли всички българи и източноевропейци в морето, ако не са дошли с намерение да отворят тлъста банкова сметка тук. "Разбира се, българите са амфибии и ще им е комфорнто да газят във водата, докато им обработят документите", добавя министър-председателят. "Или докато в местната АСДА (б.р. - магазин за евтини стоки) спешно се отвори някое работно място".

Друг политик добавя, че има план кислородът да се отдава на новодошлите имигранти под наем, докато работят във Великобритания. "Съвсем честно е да си плащат за въздуха, който дишат, а не само да пълнят мястото с въглероден диоксид", посочва Ник Клег. "Ако ще вземаш нещо, трябва да дадеш друго в замяна. Затова и няма да прилагаме тази мярка спрямо имигранти, които са на фотосинтеза."

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!