Щастлив край: Куче се върна у дома в Уелс, след като избяга на летище в Австралия

Майло се лутал из Мелбърн сам в продължение на 17 дни преди да успеят да го хванат

OFFNews 22 април 2024 в 10:42 2813 1

Кучето Майло

Снимка Личен архив/Би Би Си

Кучето Майло

Куче се върна при собствениците си в Уелс, след като избяга на летище в Австралия, разказа Би Би Си.

Кучето Майло, който е кръстоска с Джак Ръсел, избягал преди около месец от служител на летището, докато собствениците му се качвали на полет за Обединеното кралство.

Собственикът му Джейсън Уотнъл заяви, че е било изключително разстройващо да научи от австралийската фирма Aeropets, занимаваща се с превоз на домашни любимци, че кучето му се е изгубило. "Чувствам се невероятно, че си го върнах. Можем да продължим живота си с нашия малък човек до нас", каза Уотнъл.

След като разбрали, че кучето им е изчезнало, собствениците на Майло организирали онлайн кампания за намирането му. Той е бил забелязван много пъти да се лута из града, но бил изключително бърз и труден за хващане.

В крайна сметка кучето е било примамено в капан, поставен от благотворителна организация за спасяване на животни. "Тогава ние се намесихме, за да се погрижим за Майло и да осигурим безопасното му преместване от Австралия в Обединеното кралство", разказа Лени Томас от Petraveller - друга компания за хендлинг на домашни любимци в Мелбърн.

При завръщането си вкъщи Майло директно скочил в ръцете на Джейсън Уотнъл. "Скимтеше, пищеше и издаваше всякакви звуци. Мисля, че ни е търсил дълго време", разаказа той и благодари на Petraveller за това, че са му върнали вярата в пътуването с домашни любимци, но добави, че надали пак ще лети някъде заедно с Майло.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1066

1

alcom4

30.04 2024 в 10:06

ЖивотнитЕ, особенно кучетата и котките ;са наши спътници н живота ,дадени ни от Господ небесен ,за взаимна радост ,грижи и обич. Ние взаимно се учим с тях на съжителство и добрина.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки