Близнашки: Ваньо Танов е перфектен професионалист

OFFNews 18 август 2014 в 20:03 4405 12

Георги Близнашки, служебен премиер.

„Ваньо Танов е перфектен професионалист. Ако в началото имах някакви колебания с оглед на обществените реакции, сега съм сигурен, че това е правилният избор. Положението в Агенция „Митници” е изключително тежко. Там трябва да влезе опитен човек, който познава работата и може да я свърши в най-кратки срокове".

Така служебният премиер Георги Близнашки отговори на въпрос в интервю за Нова тв ще отстрани ли Танов, или ще изчака той сам да се махне заради обществения натиск.

Обвиненията срещу новия стар шеф на митниците били "несъстоятелни", тъй като прокуратурата прекратила следствието по случая за скандалните му разговори с Бойко Борисов, станал известен като "Ало, Ваньо".

„Положението в митниците е драматично, губим огромни средства. През месец юли миналата година са задържани 3.8 милиона къса цигари. Към днешна дата за тази година са само 800 хиляди, а потреблението не е намаляло. Държавният бюджет губи огромни средства и трябва да се действа без никакво отлагане. При други обстоятелства бих търсил нов човек, но няма време за губене”, каза служебният премиер.

„Това, което той прави през първите дни, ме удовлетворява. Надявам се, че то ще даде бързи резултати”, каза още Близнашки.

Никой от хората от протестите не ме е търсил за пост в служебното правителство, взел съм няколко човека, с които бяхме рамо до рамо, но това са хора - експерти, коментира още премиерът.

Той уточни, че повечето членове на неговия кабинет са "млади хора, с добро образование, с чудесна експертиза, нови са, не са изхабени и не са партийни кандидатури. Според него с избора на министри в политика навлиза едно следващо поколение, което иска да се докаже.

Премиерът не се съгласи, че е обърнал хората от протеста срещу себе си. Според него тази теза се лансира от олигархията, който губи позиции и се опитва да "разбие крехката солидарност на протестите". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков