Боян Расате: Трябва да има по-ранно пенсиониране и по-високи пенсии

OFFNews 11 септември 2014 в 22:00 4704 6

"Мисля, че трябва да се наблегне на по-ранното пенсиониране и по-високите пенсии. Избирателят не знам какво разбира от реформи, но аз знам, че той иска да получава повече пари, да може да си почива".

Това заяви в рамките на предизборен дебат в ефира на телевизия "Евроком" лидерът на „Български национален съюз – НД“ Боян Расате.

„До колко да работят пенсионерите, до 205 години ли? Един възрастен мъж, който видяхме в парка и му предложихме да се снима в предизборния ни клип за 20 лв. Очите му се напълниха със сълзи, защото е работил 45 години, а получава 135 лв. Това е недопустимо“, изрази мнението си той.

Според Расате проблемът в икономиката е, че парите отиват в джобовете на олигарси и депутати.

Той е на мнение, че на всички партии трябва да се направи ревизия и така парите за пенсии ще дойдат от „банковите сметки, колите, къщите“ на досегашните властимащи, който според него са ограбили държавата.

Расате застана твърдо против плоският данък, защото „облагодетелства хората с много финанси, а гражданите без пари няма как да плащат“.

„Трябва да има коренна реформа в данъчната сфера. Трябва да се намалят данъците и трябва да се облекчат производителите в страната. Не може да им висват ХЕИ, данъчна полиция и всички останали още в момента, в който регистрират фирма. Всичко трябва да се промени изцяло“, добави Расате.

Той добави, че „Български национален съюз – НД“ са против облекченията на данъците за жилищни кредити за млади семейства.

„Това е заробването на българина от банки и кредитни институции, защото това е капан за много хора“, обясни позицията си Расате.

По повод проблемите в енергетиката той коментира, че проблемът не е, че токът е скъп, а че заплатите са ниски.

"Ние трябва да мислим не как да намалим цената на тока, а как да вдигнем доходите на гражданите, но за това никой не говори", допълни Расате.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews