Борисов: Златна година за ГЕРБ, ужасна за държавата

OFFNews 18 юли 2014 в 21:21 9818 13

Златна година за ГЕРБ, ужасна за държавата. Така хубаво си очистихме партията. През последната година аз станах много по-добър - по душа и по експертиза, ако щете, заяви пред БНТ председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Всички банки разцъфтяха при мене. По време на управлението на ГЕРБ всичко процъфтя, категоричен е Борисов.

Смятай какви министри са, щом не им знаем имената. Аз не зная името на здравната министърка, обърна се лидерът на Бойко Борисов към водещия Бойко Василев.

За пръв път мен изборите не ме интересуват като резултат. Защото е много тежко положението в България. Ние трябва да намерим управление на спасението, категоричен е бившият премиер.

Направиха парламента за една година на дардаман с глупавите си комисии. Защо не питате къде е Сидеров? Нали щеше да вика президента Росен Плевнелиев в парламента да го разпитва. Къде е Волен Сидеров сега? Защо не ходят пред тях да му викат, както ТВ7 и телевизия „Алфа”, плащани от КТБ, месеци наред висяха пред дома ми да скандират – аз не ги забравям тези работи. Ако аз имам общо с КТБ и с тези хора, нямаше да ми сътворят „Костинброд”, каза още Борисов.

Планът на ГЕРБ за решаването на проблема с КТБ е да бъде проучен произходът на всички вложения и да бъдат възстановени изцяло онези, които са придобити законно. Този план ще бъде приложен, ако ГЕРБ спечели предстоящите парламентарни избори и поеме управлението. Гарантирам, че всички, които имат чисти пари, ще си ги получат, обяви Борисов.

По-рано тази вечер лидерът на ГЕРБ обяви чрез Facebook профила си, че е изпратил следното писмо до главния прокурор, изпълнителния директор на НАП и председателя на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество:

"Като председател на най-голямата парламентарно представена политическа партия и във връзка с опасенията на българските граждани, общините, търговските дружества и други, че активите на „Корпоративна търговска банка” АД могат да бъдат разпродадени, се обръщам към Вас като гарант на законността в рамките на законовите си правомощия да предприемете необходимите мерки за обезпечаване на имуществото на банката (движимо и недвижимо). По този начин ще бъде гарантирано, че интересите както на вложителите, така и на държавата ще бъдат удовлетворени, при приключване на наказателните или гражданските производства срещу причинителите на банковата криза."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews