Фандъкова ще води кандидатдепутатската листа на ГЕРБ за НС, Хекимян вероятно ще е в нея

Борисов иска Главчев да смени външния министър Стефан Димитров

Ружа Райчева 15 април 2024 в 18:55 8036 3

Йорданка Фандъкова

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Йорданка Фандъкова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че бившият кмет на София Йорданка Фандъкова ще води кандидатдепутатската им листа за предсрочните парламентарни избори. 

Борисов заяви, че ще сложи в листата с кандидат-депутати или Георги Георгиев, или Антон Хекимян от Столичния общински съвет.

На предизборна сбирка в столичния район "Подуяне" Борисов каза, че "Продължаваме промяната - Демократична България" ПП-ДБ безхаберно са развалили правителството, което "изглеждало добре за партньорите отвън". "Опаковката беше добре, но отвътре нямаше нищо", заяви той.

Борисов обяви, че ПП-ДБ не можело да се наричат умнокрасиви, освен иронично.

Лидерът на ГЕРБ се впусна в спомени от управлението си - за метрото, за посещенията на тогавашния канцлер на Германия Ангела Меркел, за построените магистрали. "Сега хем парите ги няма, хем нищо няма", обяви Борисов. По думите му по времето на ГЕРБ имало 0% инфлация.

Той заяви, че не говори срещу ПП-ДБ, за разлика от тях. "Не се знае - където плюеш, може да трябва да лижеш", пошегува се Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че има специални симпатии към съпредседателя на ПП Кирил Петков. "Той с мен говори толкова искрено, че аз се чудя дали не е прав. Но за другите около него не мога да кажа, че имам такова доверие", коментира Борисов.

Той поиска от служебния министър-председател Димитър Главчев да смени външния министър Стефан Димитров. Според него той може да отстъпи от позициите на България по отношение на подкрепата за Украйна. "ГЕРБ подкрепя само министъра на отбраната Атанас Запрянов в служебното правителство", каза Борисов.

"Ако Главчев не го смени, няма да има никаква подкрепа. Защото Димитров променя доктрината, която имаше МВнР, Министерство на отбраната и ГЕРБ", заяви той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1935

3

Муню

16.04 2024 в 09:10

Банда неудачници!!!

900

2

tulup

15.04 2024 в 21:46

Направи столицата кукличка, скоро цялата страна.

22548

1

dolivo

15.04 2024 в 19:42

хитър

плюене, лизане

чюдене дали не е прав опонента

********************
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки