Главчев дал задна за частната детска болница заради високото обществено напрежение

България ще влезе в ОИСР до края на 2025 г., заяви служебният премиер

OFFNews 02 май 2024 в 17:41 2056 4

Димитър Главчев

Снимка БТА/Цветомир Петров

Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев се отказал от решението за строежа на частна детска болница, след като видял високото обществено напрежение.

Вчера МС отмени решението за създаване на Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в София. Главчев разпореди незабавната отмяна на правителственото решение и заяви намерение "да бъде потърсена отговорност на хората, които са го предложили за разглеждане".

България ще влезе в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие до края на годината, даде заявка служебният премиер Димитър Главчев. 

За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), заяви премиерът Главчев пред журналисти, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет (МС). 

След срещата си с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман той заяви пред журналисти, че България за първи път има конкретен срок за присъединяването си към ОИСР - хоризонтът за приемането на страната ни е края на следващата 2025 година.

Общо 31 доклада на комитетите на ОИСР по отношение на България са приети, остават още 26. 

Премиерът Главчев припомни, че България много отдавна е заявила желанието си за присъединяване към ОИСР. В рамките на днешната им среща министър-председателят лично е благодарил на генералния секретар на ОИСР Мариас Корман за активния диалог със страната ни по време на неговия мандат, съобщиха от правителствения пресцентър. 

На въпрос за вчерашната отмяна на решението на Министерския съвет за създаване на частна болница премиерът Главчев изтъкна, че аргумент за отмяната е създалото се обществено напрежение, с което той се е съобразил, уведомяват от МС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

4

Bad Horse

03.05 2024 в 18:09

Добре, и така да е. Лошия капиталист Тихомир иска да си плъзне гнусните ръчички в детското здравеопазване. Но това само поражда нови въпроси:

1. Защо има монопол тоя Тихомир над лекарствата? Това без държавна помощ не става.

2. Къде са "органите" да хванат измамите със Здравната Каса? Работил съм малко в болница, публична тайна е че болниците надписват. Те се оправдават, че иначе ще фалират (повече отколкото вече са фалирали), защото касата не осребрява всички процедури.

3. Защо въпросната Каса има монопол? Защо нямам право аз да избера да не плащам на нея, а на друга застрахователна компания. Чрез работодателя ми дърпат парите и толкоз.

Системата явно е зле. Да вземем да отворим малко врата за конкуренция - частни застраховки, частни болници, намаляване на регулации, така че повече играчи да има в играта? Защо работи IT сектора - защото няма монопол, няма тежки регулации, всеки може да влезе в него. И клиента има контрол да дава или не парите си.

900

3

Rex

03.05 2024 в 10:03

До Бад Хорс Бюджета всъщност плаща за болницата. По закон касата е задължена да плаща на всички болници за извършена дейност, но всъщност касата се източва през множество неизвършени, но отчетени. Има също фрапатни нарушения на закона. Собственика Тихомир Каменов има верига за диструбиция на лекарства, стотици аптеки и болници с което се създават предпоставки за злоупотреби със здравето на хората. Всъщност огромни злоупотреби има отдавна , но нашата държава и прокуратура просто отсъстват. Плъзне ли Тихомир гнусните си ръчички и детското здравеопазване нещата съвсем ще заминат. Заради същия едно време хората мряха от инфаркт щото имаше само две лекарства за инфаркт , едно скъпо но поносимо за болниците и едно непоносимо щото беше 10 пъти по скъпо и двете се внасяха от Тихомир. Познайте кое лекарство спря Тихомир.

1730

2

Ivan

02.05 2024 в 19:05

Главчев дал задна, ама отзад Бойко и Пеевски -ждут в бойна готовност, натопорчени! Да му мисли Главчев. Ще го шият в Пирогов. Ако така я дава, за два месеца ще обърне резбата, завалията! Болката минава, ама резилът е до живот.

12407

1

Bad Horse

02.05 2024 в 18:24

Аз съм ненормален. Или всички са луди или аз. По-простото решене е - аз съм луд. Occam's razor и т.н.

С какво пречи частна болница на държавното "здравеопазване"? Освен да покаже колко са некадърни, нехуманни и безполезни държавните болници, осигуровки, министерства и всякая сволоч държавна. Какво лошо има да се открие още една болница? След като бюджета не плаща за нея, какъв е проблема?

Как може всички политици, от леви до "десни", да са против частната инициатива? И каква е тая злоба да се откриват "виновни за решението" и да се дистанцират от "общественото напрежение".

Общественото напрежение, ха! На никой не му пука, освен на група идиоти още вярващи на динозавърските медии да им казват какво да мислят. Оригиналното значение на "идиот" в древна Гърция е "човек, който не участва в публичния живот или политика". Сега пак - отказват да мислят, да действат, да гласуват за подобряване на живота си чрез подобряване на обществото в в което живеят.

Луд съм.