Йотова нападна Орешарски, сменил си мнението за една нощ

OFFNews 26 юли 2014 в 13:18 8075 13

Илияна Йотова

Социалисткатa Илияна Йотова нападна премиерът, издигнат от собствената й партия, заради отказа на Орешарски да оттегли решението за актуализация в бюджета на държавата и на НЗОК. Пред "Дарик" тя заяви, че министър-председателят си е сменил мнението на 180 градуса само за една нощ.

Според Йотова в държавните сметки няма нищо изненадващо и цифрите са били известни отдавна. Било е ясно отдавна, че парите за НЗОК не стигат, но първоначално Орешарски не пожелал да актуализира бюджета:

„Дълго време господин Орешарски отказваше да чуе аргументите защо е необходимо това, макар че и Здравната каса и Лекарският съюз и всички, които са в тази система, още от самото начало на годината, даже в края на миналата, предупреждаваха, че парите не са достатъчни и това стана ясно. Тези цифри се знаеха много по от рано. Изведнъж господин Орешарски реши, че не само е необходима актуализацията на Здравната каса, а трябва да се актуализира и държавният бюджет. Е, добре, питаме ние - кога е бил прав, когато изнасяше колонка от цифри и обясняваше как всичко в държавата е наред, как има достатъчно буфери, как няма нужда от актуализация и как има вътрешни резерви. Същност се задава въпросът - кое и какво стана в държавата за една нощ, за да се промени мнението му на 180 градуса?"

Според социалистката случващото се е тактика от страна на двете партии, които искат да проверят как обществото ще приеме една бъдеща коалиция между ГЕРБ и ДПС.

"ДПС и ГЕРБ очевидно са в някакъв пробен период и правят сондажи, включително и на общественото мнение за едно бъдещо съвместно управление", заяви пред "Дарик" бившият евродепутат Илияна Йотова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков