Сарафов, Гешев и Цацаров са поканени за изслушване в комисията за Нотариуса

OFFNews 28 март 2024 в 17:20 1091 0

Снимка Архив

Петьо Петров-Петьо Еврото и Борислав Сарафов пред "Осемте джуджета".

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов, както и бившите главни прокурори Иван Гешев и Сотир Цацаров ще бъдат изслушани във временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса, става ясно от обявения дневен ред на комисията в страницата на Народното събрание.

Сарафов ще бъде питан с какви данни и информация разполага за влияние в прокуратурата и какви мерки са предприети мерки от страна на ръководството на държавното обвинение. Гешев и Цацаров се очаква да предоставят данни и информация за групи за влияние в прокуратурата през периода, в който те оглавяваха държавното обвинение.

По време на последното заседание на временната комисия беше изслушани бившият член на ВСС и настоящ следовател в Националната следствена служба Ясен Тодоров, който отново бе категоричен, че не познава Мартин Божанов.

Пред членовете на комисиятча говори и Илияна Кирилова, софийският градски прокурор, която заяви, че "бившият шеф на столичното следствие Петьо Петров - Еврото и убитият Мартин Божанов - Нотариус не са работили заедно".

Изслушан бе и апелативният прокурор на София Радослав Димов. Той беше ръководител на Софийската районна прокуратура от 2017 до 2019 г. - периодът, в който преписките и делата срещу Божанов са били прекратявани. Димов също заяви, че не познава Нотариуса и че не знае да е влизал в сградата на Софийската районна прокуратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!