Уволниха шефа на АПИ

OFFNews 07 август 2014 в 19:23 5873 10

Стефан Чайков е уволнен от поста си на председател на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”(АПИ).

Постът ще бъде зает от предшественика му инж. Лазар Лазаров, който оглавяваше агенцията по време на управлението на ГЕРБ, съобщава "Дарик".

До уволнението се е стигнало след две срещи на Чайков със служебния вицепремиер и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева, които са се провели в рамките на днешния ден.

Чайков напуска агенцията по взаимно съгласие, като освен това излиза от системата на държавната администрация и се връща в частния бизнес.

Той беше избран за председател на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” през август миналата година. Тогава министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева мотивира избора си с това, че Чайков идва от именно от частния сектор.

Миналата седмица превозвачи заплашиха да затворят всички изходи на София, заради заповед на АПИ, която ограничаваше движението на камиони над 12 тона по пътната мрежа на страната. Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата дори обяви, че ще обжалват решението. 

След среща в АПИ превозвачите на тежкотоварни автомобили се отказаха от блокадата и обясниха, че са се споразумели с агенцията за редуциране на забраната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков