"Ботев" отново зарадва България, "Берое" защити честта си

Екип Българска История 25 юли 2013 в 22:21 2267 1

Снимка: botevplovdiv.bg
Снимка: botevplovdiv.bg

Добрите резултати за българския клубен футбол през тази седмица продължават. След като снощи "Лудогорец" разби "Слован" с 3:0, днес "Ботев" (Пловдив) победи "Зрински" с 2:0, а "Берое" завърши 2:2 като гост на "Апоел".

По този начин "канарчетата" продължават в третия квалификационен кръг на Лига Европа, а "Берое" напуска турнира с високо вдигната глава. 

Срещата между "Ботев" (Пловдив) и "Зрински" започна с очакван домакински натиск, който обаче не водеше до опасни положения пред вратата на босненците. Голмайсторът от първия мач Ромарио и Тодор Неделев опитаха удари, но вратарят на гостите бе на мястото си.

До края на полувремето нещата на терена не се промениха - "канарчетата" владееха повече топката, но трудно стигаха до стрелкови позиции. Втората част започна по същия начин, а с напредването на времето играчите на "Зрински" все повече отпадаха физически. Въпреки това, след 70-та минута, гостите от Босна и Херцеговина погледнаха по-смело към българската врата в търсене на така нужния им гол, което позволи на "Ботев" да заиграе на контри. Именно след подобна атака се откри и най-чистото положение в мача, когато Мариян Огнянов остана сам срещу вратаря на гостите, но прати топката високо над вратата. Все пак логичното се случи в 80-та минута, когато след щастлив рикошет топката отново се озова в Огнянов, който този път не сбърка - 1:0.  Този гол смути гостите и в 88-та минута Тодор Неделев (на снимката) отбеляза втори гол, с което подпечата победата на домакините. По този начин "канарчетата" успяха да се класират за третия квалификационен кръг, където ще се изправят срещу немския "Щутгарт".

В Израел отборите на "Апоел" и "Берое" изиграха много красив и двуостър мач. Още от първите минути атаките към двете врати се заредиха една след друга, като в началните минути, изненадващо, българите имаха превес.

Въпреки това в средата на полувремето домакините получиха право да изпълнят дузпа и Дамари не сгреши - 1:0. Въпреки гола "заралии" продължиха да играят по-активно и логично в последните минути успяха да изравнят след точно изпълнен свободен удар от Пламен Крумов.

През втората част играчите на Петър Хубчев отново впечатлиха с играта си и в 56-та минута Христов нацели напречната греда. Домакините обаче отговориха подобаващо и само пет минути по-късно Дамари отбеляза втория си гол в мача. И този гол не обезкуражи играчите на "Берое" и в 71-та минута Давид Каядо отново изравни след много красив гол. До края на срещата двата отбора продължиха да се атакуват, но равенството се запази. Така, с общ резултат 6:3 "Апоел" отстрани "Берое" и продължава в третия квалификационен кръг на Лига Европа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови