Евакуираха стадион в Хановер заради бомбена заплаха

Ивайло Анев 17 ноември 2015 в 20:36 9415 5

Снимка DPA

Полицията проверява стадиона за съмнителни предмети.

Полицията отмени приятелския мач между националните отбори на Германия и Холандия.

Срещата трябваше да започне в 21:45 часа на стадион "HDI Арена" в Хановер. Властите обаче са дали нареждане срещата да бъде отмена, а зрителите, които по-рано са заели местата си бяха евакуирани.

"Срещата е отменена. Моля приберете се вкъщи без паника", е единственото, което са обявили органите на реда пред зрителите. Пред Дойче Веле от полицията са обявили, че има сериозна заплаха за града. "Имало е план за взрив в рамките на стадиона", допълват от хановерската полиция.

Снимка: DPA

Причина за евакуацията е съмнителен багаж, който е открит на територията на стадиона. Входовете са на съоражението са блокирани, както и близките улици.

По-рано днес бе отменена и срещата Белгия – Испания.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел беше обявила, че ще присъства на срещата, за да изпрати сигнал, че страната няма да се преклони пред тероризма.

Преди три дни приятелската среща между Франция и Германия на "Стад дьо Франс" (2:0) бе помрачена от серия от терористични актове в Париж, довели до смъртта на 129 души във френската столица. Трима атентатори-самоубийци се взривиха в околностите на стадиона, като един от тях се е опитал да внесе бомбата на трибуните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews