Хърватия готова да приеме сирийски бежанци

14 октомври 2013 в 21:19 3190 5

Президентът на Хърватия е на официално посещение у нас
Президентът на Хърватия е на официално посещение у нас

Президентът на Хърватия Иво Йосипович обяви, че страната му е готова да приеме част от бежанците, които идват от Сирия. Хърватия обаче изцяло ще спазва политиката на Европейския съюз по отношение на бежанците.

Можете да бъдете сигурни, че поради естеството на своята история Хърватия е готова да приеме тези бежанци. Имаме достатъчно чувствителност към страданията на тези хора, които бягат от наистина лоши неща, имаме и необходимата готовност да им помогнем. В това отношение Хърватия изцяло следва политиката на ЕС, както преди, така и сега, така и в бъдеще. Ние сме готови да оказваме необходимата помощ, според изискванията на ЕС, каза Иво Йосипович, цитиран от агенция „Фокус“.

Президентът на Хърватия е на официално посещение у нас по покана на българския държавен глава. Това е първото официално посещение на президента Йосипович след приемането на Хърватия в ЕС.

Присъединяването на Хърватия към ЕС определено беше добър пример за всички наши съседи, който убеден съм те могат да последват, посочи Росен Плевнелиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews