Йордания е участвала в отблъскването на атаката на Иран срещу Израел

OFFNews 16 април 2024 в 14:54 1052 2

Флаг на Йордания

Снимка Pixabay

В Йордания, в която половината население е от палестински произход, често има демонстрации в подкрепа на жителите на ивицата Газа.

Йордания е участвала в отблъскването на атаката на Иран срещу Израел, защото не иска да бъде замесвана в евентуален конфликт и да става място, на което Техеран да прави, каквото си пожелае, предаде Франс прес, като се позова на представители на властите и анализатори.

Йордания, която граничи с Израел и която има договор за мир с еврейската държава от 1994 г., заяви, че е прехванала летящи обекти, които са навлезли в йорданското въздушно пространство по време на атаката с дронове и ракети на Иран срещу Израел в нощта на събота срещу неделя, пише БТА..

Йорданските въоръжени сили "ще се противопоставят (. . .) на всяка заплаха или нарушаване, които излагат на риск сигурността и безопасността на страната", предупреди йорданското правителство.

Израел обяви, че е прехванал, с помощта на САЩ и други съюзни страни като Франция и Обединеното кралство, а също и с помощта на Йордания и Саудитска Арабия, почти всичките 350 дрона и ракети, които Иран изстреля срещу еврейската държава този уикенд.

В Йордания, в която половината население е от палестински произход, често има демонстрации в подкрепа на жителите на ивицата Газа, където бушува войната между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас", допълва БТА.

Израелските въоръжени сили предприеха военната си операция в Газа, след като на 7 октомври миналата година бойци на "Хамас" извършиха безпрецедентно нападение срещу Израел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

16.04 2024 в 18:36

Дъщерята на шейха сваляла дронове комай

345

1

Джендо Джедев

16.04 2024 в 15:23

Йордания е може би най-читавата арабска страна в момента. Но не е за чудене - жестоко са се парили от палестинската пасмина, та знаят за какви мерзавци става въпрос.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки