Мюсюлмани искат да построят джамия в Москва на името на Путин

ОFFNews 16 февруари 2015 в 17:56 11337 22

Islamnews.ru

Мюсюлманската общност в Русия призова кмета на Москва Сергей Собянин да отпусне земя за строеж на джамия, която ще бъде кръстена на името на президента Владимир Путин, който за руските мюсюлмани е абсолютен авторитет. Това се посочва в обръщение на председателя на ЦРО (Обединен ислямски конгрес на Русия) Шавкат-хаджи Авясов.

Той призовава религиозните организации и всички граждани, независимо от религията им, да подкрепят инициативите на президента.

Според Авясов, САЩ и страните от Западна Европа са организирали информационна война, с цел да се унищожат резултатите от Великата отечествена война и да се зачеркнат заслугите на Съветския съюз.

Той отбеляза, че тези страни "предизвикват хаос по целия свят, опитвайки се със сила на оръжието и икономическите санкции да налагат в други страни неморалната западна демокрация, чиято цел всъщност е да се присмива на вярата, да унижава човешката личност".

Според Авясов, САЩ "днес показва всички признаци на Дявола, който владее огромна икономическа и военна мощ, внедрява вируса на илюзията на западната демокрация и се опитва да изгради Световен безнравствен Вавилон".

"...Опитва се от нашите сърца да изтръгне вярата и любовта на Бога, вярата в доброто и справедливостта, да унищожи нашата велика вековна култура и история на нашите народи", - продължи религиозният водач, като се позова на примера на обидните карикатури на пророка Мохамед в западните медии.

"Именно в този труден момент за страната, ние трябва да се обединим, както никога досега, и да подкрепим президента Владимир Путин, да подкрепим взетите решения относно обединението на Крим в Русия, Крим е бил, е и ще завинаги ще бъде територия на Русия," - каза Авясов. - "Обръщаме се към хората от всички вероизповедания да се обединим в тези размирни времена, загърбвайки всички спорове помежду си и да подкрепят нашите предложения".

Той отбеляза, че мюсюлманите вярват, че Владимир Путин е епохална личност, изпратена от Всевишния, за да "преведе нашата родина в ерата на Златния разцвет, да спаси света от западната неморалност и фашистката чума".

Той подчерта, мюсюлманите в Русия са "не само лоялни поддръжници" на Владимир Путин, но и "негови войни".

"Ние - патриотичната част от мюсюлманите в Русия - се обръщаме към ръководството на страната да ни позволи да построим джамия в Москва на името на Владимир Владимирович Путин, за да се съхрани името му за вековете сред народите на нашата многонационална Родина и се обръщаме към кмета на Москва Сергей Собянин да отдели земя за изграждане на тази джамия,"- каза Авясов.

В допълнение той призова за разширяване на пълномощията на Владимир Путин в "сложната ситуация в света, заплашваща нашата страна, нашата независимост".

Източник: ИА IslamNews

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков