Нетаняху привика посланика на САЩ в ООН заради резолюция срещу Израел

offnews 25 декември 2016 в 22:04 8959 5

Бенямин Нетаняху

Министър-председателят на Израел привика посланика на САЩ в ООН на фона на нарастващото недоволство заради резолюция срещу Израел, приета от ООН в петък.

Бенямин Нетаняху, който е и външен министър, предприе необичайна стъпка, като привика Дан Шапиро в кабинета си.

След приемането на резолюцията, наречена от Израел "срамен акт" на ООН, Нетаняху обяви, че ще предприеме ответни стъпки, за да гарантира, че страната му няма да бъде засегнтата от резолюцията, осъждаща строителството на израелски селища на Западния бряг и в Източен Ерусалим.

На днешното заседание на израелското правителство Нетаняху каза, че израелските власти обмислят "план за действие" срещу ООН.

Той е извикал всички посланици на страните членки на Съвета за сигурност на ООН, гласували в подкрепа на резолюцията.

Израел обвини и администрацията на американския президент Барак Обама, че стои зад създаването и приемнето на резолюцията. САЩ не използваха правото си на вето по време на гласуването на резолюцията, според която изграждането на израелски селища на Западния бряг е нарушение на международното право, а израелските селища в палестинските територии, окупирани през 1967 г., в това число и Източен Ерусалим, са незаконни.

Информацията, която имаме, не оставя съмнение, че администрацията на Обама я е инициирала, стои зад нея, координирала е работата и е настоявала да бъде приета, заяви Нетаняху и постави под въпрос "приятелството" на традиционния си съюзник САЩ.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

5

Red or Dead

26.12 2016 в 11:41

Ми не е точно по темата, Но пък новината е прекрасна за цялото ПРОГРЕСИВНО човечество.......Край на експериментите със съдбите на други държави – износа на „демокрация“, финансирането на преврати и майдани за неудобни режими и свалянето на чужди правителства. Край с грантовете на платени протестъри! Край с ТТИП!.....с нетърпение чакаме това да се превърне в.....РЕАЛНОСТ!!

https://goo.gl/u0pcdQ

12014

4

ognian123

26.12 2016 в 11:37

Какво става?Израел съюзник с Путин и враг с Америка .Бившите комунисти,какво ви става.Сприятелихте се с най—големия агресор.Тръмп ви е пръв приятел ,но имайте малко търпение.Да не го проклинате след малко.