Убити и ранени при стрелба в Париж

OFFNews 04 май 2024 в 15:00 2269 1

Снимка GettyImages

Един убит и шестима ранени при стрелба в Париж, предават световните медии. Нападението е станало през нощта в северно парижко предградие при стрелба, вероятно свързана с трафик на наркотици, съобщиха прокурори и кметът на общината.

Атаката на паркинг близо до културен център в Севран, който се намира между центъра на Париж и главното летище на града "Шарл дьо Гол", б извършена 23:45 ч. снощи, уточниха прокурорите.

При пристигането на място полицаите открили четирима ранени. Единият е починал скоро след това, а другите трима са били откарани в болници в тежко състояние. Още трима души по-късно са откарани в болница.

Двама мъже са пристигнали на паркинга с кола и единият от тях е излязъл и е открил огън. След това нападателите избягали. Кметът на предградието Стефан Бланше заяви, че "очевидно става въпрос за уреждане на сметки, свързани с трафика на наркотици".

"Трябва да се въведе ред и да се изкорени трафикът. Тези хора стреляха с бойни патрони и не обърнаха внимание на призивите за спокойствие", каза той.

Полицията е започнала разследване за умишлено убийство от организирана престъпна група. До момента няма арестувани за престъплението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

04.05 2024 в 16:47

"Тези хора стреляха с бойни патрони и не обърнаха внимание на призивите за спокойствие", каза той(кметът)."

Е кат прочетох и това изказване, вече разстроен от престрелката, си изтървах кроасана у кафето и край, "призива за спокойствие" ме довърши...
Какъв кмет, а...