Първата глобална фото изложба HUAWEI XMAGE дебютира в Дубай, заедно със старта на тазгодишното издание на популярния конкурс

OFFNews 14 май 2024 в 16:40 4531 0

На 8 май 2024 г. в Дубай Huawei представи първата си глобална изложба HUAWEI XMAGE, озаглавена „Стоплящ сърцето свят – 12 години Huawei фотография“. С близо 300 удивителни фотографии, заснети със смартфони на Huawei, събитието бележи най-голямата фотографска изложба в историята на компанията и в нея има и българско участие със снимка на Светлин Йосифов.



©Светлин Йосифов

На откриването на изложбата бе обявен и стартът на HUAWEI XMAGE Awards 2024 - годишния конкурс за мобилна фотография с Huawei смартфони. За осма поредна година, този конкурс вдъхновява потребителите от цял свят да разгърнат своята креативност и въображение, като използват водещата технология за изображения XMAGE на Huawei.

„Стоплящ сърцето свят – 12 години Huawei фотография“

Изложбата „Стоплящ сърцето свят“ показва близо 300 фотографии, направени от смартфони Huawei, които са разделени в осем различни категории: „Тайните на майката природа“, „Пейзажи и пространства“, „Диалог с животните“, „Историята на живота“, „Ти и аз“, „Радостта от спорта“, „Силата на момента“ и „Светът на младостта“. Тези изображения показват моменти на топлина и спокойствие от всяко кътче на земното кълбо, както и истинската свързаност на хората с новата философия на марката HUAWEI XMAGE – „Силата на изображението“. Тя има за цел да разпали въображението и креативността на потребителите, чрез върховната технология за изображения, демонстрирайки своето уникално въздействие отвъд заснетото. HUAWEI XMAGE дава на потребителите обширно творческо пространство във фотографията, което позволява заснетите кадри да надхвърлят самото изображение, въплъщавайки по-голяма духовна стойност и доставяйки по-широко и дълбоко въздействие.


Нощна гледка на моста ©Zhang Wei-HUAWEI P40

Последното десетилетие беше период на бързо развитие на мобилната фотография. Това доказва и проведената изложба, която включва произведения, направени с Huawei смартфони през последните 12 години. За целия този период Huawei движи еволюцията и развитието на технологията за мобилни изображения чрез непрекъснати иновации. Също така компанията непрестанно участва в глобални дейности като фотографски конкурси, обществени събития и доклади за новите тенденции, насърчавайки световното разпространение на мобилната фотография.

Историята на серията HUAWEI P хронологично проследява развитието на мобилната фотография. От създаването си през 2012 г., всеки модел от тази серия носи със себе си иновации в технологията за изображения. Днес серията HUAWEI P е обновена и подобрена до HUAWEI Pura, която измества фокуса и го насочва върху пробивите в технологията, позволяваща мобилна фотография, улавяща всеки един момент. Това дава на потребителите по-големи творчески възможности за създаване на още по-въздействащи произведения по всяко време и навсякъде.


Лунна птица ©Jan Martin Sy - HUAWEI P40 Pro

От 2 май 2024 новата серия Huawei Pura 70, включваща Huawei Pura 70 Ultra, Huawei Pura 70 Pro и Huawei Pura 70, е достъпна за предварителни поръчки на българския пазар, в ексклузивен комплект с Huawei FreeBuds Pro 3.

„Стоплящ сърцето свят – 12 години Huawei фотография“ се проведе на живо в Дубай от 8 до 10 май, а уникалните творби от нея ще бъдат показани в официалните платформи на Huawei - @HuaweiXmageAwards в Instagram, @HuaweiMobile в Instagram, X и Facebook.

Духът на изложбата можете да усетите от следното видео:
https://www.facebook.com/watch/?v=1233150777663944&rdid=Tm1ABuEKwClsMPMu


HUAWEI XMAGE Awards 2024: Неспиращи вдъхновения, водеща глобална фотографска култура

HUAWEI XMAGE Awards 2024 официално стартира по време на церемонията по откриване на изложбата „Стоплящ сърцето свят“. Като отворена платформа за фотографски постижения, направени със смартфони, годишният конкурс насърчава използването на различни перспективи и неограничена креативност, за да се придаде по-дълбоко артистично значение и естетически израз на мобилната фотография. От 2017 г. насам потребители от повече от 170 държави и региони са участвали в годишния конкурс с близо 4 милиона кадри. Това прави наградите HUAWEI XMAGE истинско културно наследство, съдържащо фрагменти от човешката история.



Тазгодишните награди XMAGE въвеждат нови категории, „Моменти“, „Лица“, „Толкова близо и толкова далеч“ и „Стил“, демонстрирайки лидерството на Huawei в моментните снимки, портретната фотография, телефото и макро фотографията и цветния стил. Също така нови награди като „Най-доброто от серията Pura“ и „Най-доброто от серията Mate“ са създадени, за да насърчат потребителите да изследват различни форми и теми, използвайки водещите възможности за изображения на Huawei. Кадрите на всички победители могат да бъдат представени в глобални рекламни платформи, наред с други възможности.

Състезанието приветства и ново жури: Чен Сяобо – 9-ти вицепрезидент на Китайската асоциация на фотографите, Кийт Ладжински – фотограф на National Geographic и режисьор с номинация Еми, Джеймс Перолс – моден фотограф и режисьор, Сузи Белянска – портретен фотограф и визуален артист, Ли Чангзу – Huawei Consumer Business Group, които колективно ще изберат най-завладяващите фотографски истории.

Регистрацията за наградите HUAWEI XMAGE Awards 2024 вече е отворена, като записването приключва на 15 септември 2024 г. в 24:00 ч. пекинско време (GMT+8). За повече информация и за участие в състезанието, моля, посетете: https://consumer.huawei.com/en/campaign/xmage.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието