Делото на нарязаната с макетно ножче Дебора тръгна от третия път

OFFNews 17 април 2024 в 16:57 1821 0

Михайлова

Снимка БГНЕС

Дебора Михайлова

Делото на обезобразената с макетно ножче Дебора Михайлова от Стара Загора тръгна от третия път. Районният съд в Пловдив даде ход на разпоредителното заседание, след като в залата се явиха всички страни.

Обвиняем за насилието срещу момичето, което претърпя 400 шева, е 26-годишният Георги Георгиев. Той е обвинен, че е нанесъл множество прорезни рани на Дебора с макетно ножче, счупил е носа й и е обръснал главата й. Първоначално Георги бе задържан за 72 часа, но по-късно бе пуснат от ареста след обжалване с мотива, че извършеното от него е лека телесна повреда. През август на миналата година обаче нова експертиза доказа, че пораженията на Дебора са средна телесна повреда с опасност за живота.

"Вече съм много изнервена. Нямам търпение всичко да приключи. Надявам се на справедливост", каза Дебора Михайлова преди заседанието на Районния съд в Пловдив.

Тя отказа да отговори на въпрос дали е преживяла шока. Младата жена пристигна, подкрепена от близки и роднини.

В края на март процесът бе отложен заради неявяване на адвокатите на обвиняемия Георги Георгиев - единият защитник подаде молба, че е ангажиран по друг процес по същото време, но в Стара Загора, а другият представи болничен.

Георги Георгиев   Снимка: БГНЕС

Защитата на 18-годишната Дебора заяви, че това е опит за шиканиране на делото и настоя съдия Десислава Порязова да назначи служебен адвокат на Георги, за да се гарантира, че делото ще върви и защитниците няма да си позволят често отсъствие.

Делото попадна в Пловдив, след като съдиите в Стара Загора масово си направиха отвод и трябваше да се намеси Върховният касационен съд, който окончателно го разпредели на Районния съд-Пловдив.

Инцидентът с нарязаната Дебора стана в края на юни м.г., но случаят придоби широк обществен отзвук в края на юли. Сигнал за нападението е бил получен на 26 юни. Ден по-късно обвиняемият е задържан за 24 часа, като тогава той е бил в условията на вече наложено наказание "пробация" за подобно престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки