Съдът в Пловдив остави в ареста Рангел Бизюрев, обвинен за убийството в Цалапица

OFFNews 21 март 2024 в 19:46 2431 0

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста Рангел Бизюрев

Снимка БГНЕС

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста Рангел Бизюрев

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на Димитър Малинов от Цалапица, съобщава БТА.

Според съдебния състав до момента по делото са извършени голям обем процесуално-следствени действия, сред които множество разпити, огледи, изземвания на веществени доказателства, съдебни експертизи, дори следствен експеримент, които дават обосновано предположение, че именно Бизюрев е извършил престъплението, в което е обвинен.

Обвинението срещу Бизюрев предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда и доживотна присъда без право на замяна. Бизюрев много скоро след деянието е напуснал страната и се е укривал до 29 ноември миналата година, когато е арестуван в Дания, посочи съдията и допълни, че предвид това е на лице реална опасност той да се укрие отново. Възможно е и да попречи на разследването и да повлияе на свидетелите, смята съдът.

В съдебната зала прокурорът по делото Бойка Лулчева съобщи, че тройната съдебномедицинска експертиза е показала, че смъртта на Димитър е настъпила от асфикция – задушаване, след като е бил счупен носа му.

Решението на Окръжния съд не е окончателно и може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативен съд - Пловдив.

Рангел Бизюрев е привлечен като обвиняем за това, че на 20 юли миналата година в Цалапица умишлено е умъртвил Димитър Малинов, на 24 г., а убийството е извършено с особена жестокост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!