Жертви на издевателствата на прокурорския син били съветвани да се съгласят на споразумение

OFFNews 22 март 2024 в 11:22 3352 1

Михайлов

Снимка БГНЕС

Васил Михайлов

Жертви на издевателствата на прокурорския син Васил Михайлов от Перник са били притискани да сключат споразумение, за да не се стига до присъди. 

За това сигнализира адвокатът на бившия треньор на "Миньор" Румен Андонов - Зорница Костова, пред Нова тв.

Именно след сигнала на Андонов започна разплитането на случващото се в миньорския град. След като мъжът даде гласност на случая, се оказа, че не е единственият потърпевш от Михайлов. 

"Тази оферта, нека да я нарека, беше отправена в последното съдебно заседание във вторник. Предложението беше абсолютно абсурдно. При наказание, което законът предвижда - от 2 до 10 г., поне за моя клиент, с нанесените конкретни увреждания, не е уместно да се казва, че защитата и подсъдимото лице няма да се съгласят на наказание повече от 1 г. и 11 месеца. Още в съдебната зала изразих становище, че това споразумение е неприемливо", каза Костова.

Веднага след съдебното заседание тя получила две телефонни обаждания от нейни колеги, както и покана за среща на кафе със същото настояване, която се състояла на 4 очи.

"Не намерих връзка между тримата колеги, с които ще разговарях. Случва се да се прави служебен коментар по факти и идеи, но те са във връзка с юридически казуси. Това са отделни независими един от друг колеги, които проведоха разговор в посоката, която ви казвам", бе категорична Зорница Костова.

Адвокатът не изключи, че тези "препоръки" може да прераснат в натиск, включително за изтегляне на жалбите и показанията по случая.

Синът на бившия зам.-ръководител на пернишкия окръжен съд Бисер Михайлов - Васил, бе изправен пред съда в края на 2022 г. по осем обвинения - за закана за убийство и няколко телесни повреди. За най-тежкото наказание може да лежи зад решетките между 2 и 10 г.

Гражданите на града се вдигнаха на протест през юни 2022 г., когато 18-годишният тогава ученик бе арестуван за жесток побой над местната футболна легенда Румен Андонов.

Сагата обаче не приключи с това - Васил се сдоби с девето обвинение, след като преби 24-годишен мъж до детска площадка в Перник, заплашил, че ще го убие и го ударил по главата. Не миряса и в ареста, където запали одеало и се сби с арестанти. Въпреки всичките му провинения, до момента няма присъди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

22.03 2024 в 12:05

Нее, не може да бъде, Гешев сменихме, Марто Нотариуса Велики си отживя, Червения Пират отиде у заведение за специални потребности, конституцията опраскахме- е ми нема как такова нещо да става в оправеното правораздаване!!!!
Не вервам на новината аз...(ジ)
 
X

Да помогнем на украинските деца!