Марин Димитров остава в ареста, съдът не се трогна, че е болен

OFFNews 30 април 2024 в 13:10 2950 0

Марин Димитров

Снимка БГНЕС/архив

Софийският апелативен съд остави в ареста Марин Димитров. Съдебния състав счита, че на този етап събраните доказателства са достатъчни, за да се предполага съпричастност на Марин Димитров към съучастие в престъпна група за търговия с влияние, съобщи БТА.

Другото обвинение срещу него е за съучастие към контрабанда на цигари, но според съда на този етап няма събрани достатъчно доказателства за такова. 

Адвокат Любомир Таков, който защитава Марин Димитров, посочи, че заради заболяване на Димитров той не би могъл да пребивава в условията на ареста и помоли съдиите да обърнат внимание, че в залата заради състоянието му присъства медицинско лице от ареста. Защитата отбеляза, че в последните две седмици са били разпитани бивши и настоящи ръководители на МВР и никой не е споменал да е имал контакт с обвиняемия.

Марин Димитров каза пред съдебния състав, че никога не се е занимавал с контрабанда на каквото и да било.

Съдът смята, че са налице данни за висока обществена опасност и медицински грижи могат да бъдат предоставени и в ареста. От съдебния състав стана известно, че според таен свидетел по делото именно обвиняемият Марин Димитров е търсил съдействие от служители на Агенция „Митници“ за организиране на канали. По време на заседанието от обвинението цитираха и свидетел, който твърди, че Димитров е предложил 250 хил. лв. за назначението на Венцислав Кирчев за шеф на Главна Дирекция „Национална полиция“.

На бившия вече директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови, както и на Никола Николов бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и други престъпления. Впоследствие обвинение бе повдигнато и на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпна група, в която са участвали Петя Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови