Борисов към Бориславова: Гърбът ми е голям и хлъзгав, който се е катерил по него - все е падал

Смениха Росен с Росица и счупиха всичко, реагира Борисов на свалянето на Росен Желязков

Ружа Райчева 26 април 2024 в 09:27 6745 4

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Бойко Борисов коментира сутрешното интервю на Лена Бориславова (ПП) по bTV. В него тя обяви за грешка "сглобката" с ГЕРБ поради зависимостта им от ДПС и обяви, че бъдеща работа с тях е възможна, само ако Бойко Борисов ще изпълнява заложените в програмата реформи с ясен срок.

"Не знам като какво длъжностно лице се изказва г-жа Бориславова. (...) Когато някой си прави предизборна кампания на моя гръб, да знае, че той е много голям и много хлъзгав. Много хора се покатериха на него и паднаха", заяви Борисов в кулоарите на парламента. 

По думите му освен провалите, които "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) трябва да споменават в предизборната си кампания, те имат да изброяват добри неща, в които неизменно са участвали ГЕРБ и ДПС.

"С уважение се отнасям с казаното от госпожата, но само преди малко ГЕРБ гласува против това от комисията за предполагаемата корупция в митниците да отиде в прокуратурата", каза Борисов. 

Той коментира вчерашното гласуване на оставката на председателя на Народното събрание Росен Желязков, като каза, че този акт на ПП-ДБ е унищожил всички възможности за разговори с тях. 

"По време на преговорите Росен Желязков беше универсалната фигура, която се приемаше от всички. Какво постигнаха - смениха Росен с Росица (б.а. - Росица Кирова от ГЕРБ е зам.-председател на НС). Е, ако с това си заслужаваше да се смразим още повече - окей. Вчера те посяха такъв вятър, че той няма да ги отмине. Абсолютно всичко е загубено." 

Борисов каза още, че ПП-ДБ лъжат и вчера са се координирали с "Възраждане". Той повтори думите си от вчера и каза, че ще има "още пет служебни правителства да се изредят".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

8

Джендо Джедев

26.04 2024 в 13:11

О, тук Боце е напълно прав - много е хлъзгав! Навремето имаше един американски мафиот (Джон Готи), на когото викаха "The teflon don" защото беше хлъзгав като Боце. Е, накрая успяха да му лепнат една добра присъдка. ;)

-1650

6

ob1

26.04 2024 в 11:59

Това може да си го повтаря за лично успокоение - при бай Ставри ще има желаещи да му се качват... буквално :)

17439

4

мнение от IP

26.04 2024 в 11:18

"Pi Ar Sevi Boiko" беше пратила в трите телевизии Тома Биков, Даниел Митов и Георг Георгиев да казват, че ПП-ДБ са контрабандисти като отговор на въпросите на журналистите. Като Мирча Кришан за краставицата... ГЕРБ мислеха, че са всесилни с ДПС. Затова и Борисов и другите си изпуснаха нервите след гласуването вчера.

870

1

Constanza

26.04 2024 в 09:53

Никой не му се катери по гърба. Той се натискаше да се сговори с тях, за да е в управлението и да не вземе някой пак да го арестува. После изникна Пеевски, който може би му е дал някакви големи обещания или го държи с нещо, защото Борисов взе да му маха с опашчица като пале.
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша