Стефан Тафров, Алина Добрева и Елисавета Белобрадова в челната тройка на 'Да, България' за евровота

OFFNews 19 април 2024 в 17:17 3464 6

Да, България

Снимка Да, България

Стефан Тафров, Алина Добрева и Елисавета Белобрадова са тримата кандидати за евродепутати, получили най-висок резултат от вътрешнопартийния вот на "Да, България", съобщиха от партията.

Членовете на партията гласуваха в рамките на три дни чрез електронно приложение и по пощата за предпочитаните си кандидати, като вотът им ще определи подредбата в окончателните листи за европейските избори на 9 юни, които ще се проведат заедно с вота за български парламент.

Стефан Тафров е съосновател на СДС и в. "Демокрация". Бил е външнополитически съветник на президента Желев, два пъти зам.-министър на външните работи, посланик на България в Италия, Великобритания, Франция и два пъти в ООН, включително по време на членството на страната ни в Съвета за сигурност на ООН.

Алина Добрева е експерт в Изследователския център на Европейския парламент по тема бюджет. Учила е и работила в Унгария, Англия, Италия и Белгия. Участвала е в кампаниите за електронно гласуване и гласуване зад граница. Учредител е на "Да, България" и член на Националния съвет.

Елисавета Белобрадова е завършила право в Софийския университет, профил международни отношения. Социален предприемач, специалист по медиен маркетинг и артист. Народен представител от "Да, България" в последните четири парламента. Съосновател на популярната в социалните мрежи платформа "Майко мила".

Ето и пълната класация, направена от членовете на "Да, България":

Стефан Тафров
Алина Добрева
Елисавета Белобрадова
Димитър Димитров
Силвия Атипова
Богомил Георгиев
Дилян Манолов
Мирослав Дачев
Живко Димов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-10000

6

Владислав Панев напуска ''Зелено движение'', остава с ПП-ДБ

14469

5

случайно прочетох

19.04 2024 в 20:09

А Радан Кънев, къде е?

-10000

4

Припомняме, "ПП" и коалицията "ДБ" следва да се явят заедно на евроизборите. Водач в листата ще е Никола Минчев, а сред издигнатите от ПП ще бъдат още Даниел Лорер, Настимир Ананиев, Христо Петров, Деница Симеонова, Искрен Митев и Христо Даскалов. А какво е станало с Радан Кънев и ал йо...

5827

3

pisnamiotmutri

19.04 2024 в 18:59

Гербаджия ще е водач в листата. Звучи отлично.

-10000

2

Според мен най-подходящ е Ивайло Мирчев, но не го виждам в списъка... А какво е станало с Радан Кънев и ал йо...

-10000

1

Елисавета Белобрадова (Letiashtata Kozzila Erato) Обича да чете, да слуша опера, да яде и да танцува. Неприятното е, че е много слаба като социален предприемач, специалист по медиен маркетинг и артист.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки