Социолог очаква още преговори за правителство между ГЕРБ и ПП-ДБ

OFFNews 26 март 2024 в 09:23 2037 3

Добромир Живков

Снимка БГНЕС/архив

Добромир Живков

ГЕРБ и ПП-ДБ ще се върнат на масата за преговори и ще направят последен опит за правителство, прогнозира управителят на социологическа агенция "Маркет линкс" Добромир Живков по БНР. 

"Всяка от двете политически сили е готова да "инвестира" дори в публичните послания, че участва в преговори, за да намали потенциалната отговорност, която би следвало да поеме при нов неуспех и вече окончателно решение за провеждане на предсрочни избори. Мисля, че и двете партии все още имат желание за това, въпреки декларативните изказвания и обявеното на няколко пъти прекратяване на преговорите и отиване на избори. Тази изборна карта се играе от месеци насам и сме я чували много пъти. Все пак партиите ще се върнат и ще направят последен, вероятно, опит, защото трети мандат не изглежда понастоящем да има възможност да донесе успех в търсенето на решение", обясни той.

Социологът не смята, че има разлом в коалицията ПП-ДБ. По-импулсивното поведение на ПП обаче не влияе добре нито на политическите преговори, нито на общата политическа култура в страната, смята той. 

Добромир Живков подчерта, че е трудно да се прогнозира как ще се развият нещата при евентуални предсрочни парламентарни избори. Според него вероятно няма да има драстични изменения в разпределението на местата в следващ парламент. По думите му "Възраждане" отбелязва спад и партията е в криза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

kokoto

26.03 2024 в 11:12

руското ли ?

3714

2

GB

26.03 2024 в 10:02

bls,

Кой пак е бил в посолството? Направили ли са си пак снимки с мутрофанова? Или тя пак е дала мнение за кого би гласувала? Или Мара конска пак не е изтрезняла преди пред брифинг за положенито в задунайския губерния??

12021

1

bls

26.03 2024 в 09:49

Много ясно. Посолството няма току така да остави нещата да няма правителство.
 
X

Да помогнем на украинските деца!