Борисов към министрите: След 10 години ще ви помнят повече от всички

Лъчезар Вълев 24 август 2012 в 17:57 1752 4

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Вярвайте ми, че за това, което правим сега, въпреки огромния политически натиск, който имаме като правителство, след десет години хората ще ви помнят повече, отколкото помнят всички останали.

Това е заявил премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерски съвет в сряда, сочи публикуваната от срещата стенограма.

По време на дискусията по преместването на Софийския районен съд в сградата на военното НДК, премиерът обяснява на правосъдния министър Диана Ковачева как делото ѝ ще бъда съизмеримо и оценено от хората, както се случва с това на министъра на културата Вежди Рашидов.

"Както и ти, Ковачева – ще минат години и ще кажат: дойде една министърка, 20 години се бутахме по шкафовете, по мазетата ни течеше и ни капеше по главата вода, гледай какво ни направи. Ще станеш като Вежди Рашидов, ще си показваш „Света София” и другите обекти."

От стенограмата се изясняват и някои подробности около преместването на съда.

Борисов обявява, че общата сума, която е предвидена за това, е 9 624 882 лева.

"На практика с тези средства ще можем да преустроим сградата, така че там да бъдат направени тези 35 съдебни зали, в които ще бъдат гледани наказателни дела", казва премиерът.

Заседанието продължава с предложение на министъра на образованието Сергей Игнатов за финансирането на десет общински училища в девет общини на стойност до 10 милиона лева.

След приемането му Борисов шефски заповядва да следи отблизо и в детайли ремонтните дейности на учебните заведение с думите: "Искам да знаеш бай Киро с теслата днес какво работи."

Към края на срещата премиерът продължава с монолозите си:

"Ето го, нищо по-хубаво за българина няма от това око да види и ръка да пипне, да го погледне. Ето го Сатиричният театър как изглежда и ето как е изглеждал при Стефан Данаилов. Дайте да видим. Ето ви спортната зала в София - как изглежда при нас, дайте да видим при вас. Дайте да видим бул. „Брюксел“ как е изглеждал при вас, как изглежда сега при нас. Дайте да видим Околовръстното как е при вас, дайте да видим сега как изглежда при нас и сравняваме, сравняваме, сравняваме и толкоз."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови