Фандъкова строи нов приют за 1000 кучета

Вероника Шербанова 31 май 2012 в 15:58 1166 1

Фандъкова ще строи нов приют за кучета в София. Снимка: БГНЕС
Фандъкова ще строи нов приют за кучета в София. Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще строи нов приют за кучета в район „Кремиковци“. Строежът започва в средата на юли.

Приютът, в който ще бъдат настанени 1000 кучета, ще бъде построен върху терен от 40 декара на територията на комбината. Стойността на проекта е 1,5 милиона лева, които ще бъдат отпуснати от приватизационния фонд.

Строежът ще бъде завършен до края на годината, заяви Фандъкова. Заради премахването на старата наредба, изискванията за условията в приютите не са така строги и това е причина проектът да е значително по-евтин. Построяването на приют за 500 кучета по старите изисквания е струвало 6,5 милиона лева.

"Имаме възможност да увеличим два пъти повече капацитета на приютите на територията на София. В момента те имат капацитет от около 1000 кучета. Ние много бързо ще можем да го удвоим”, каза още Йорданка Фандъкова.

Тя напомни и за случаите на кучета, премествани преднамерено от един квартал на столицата в друг. По-рано днес тя е подала сигнал в полицията за изоставени кучета в ж.к. „Иван Вазов“, които преди това не са живеели в района. Кметът на София се закани да направи всичко възможно да открие техните собственици, за да бъдат санкционирани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови