Слънчево време днес, от утре - топло, но с повече облаци и дъжд

OFFNews 07 май 2024 в 06:06 844 0

Времето

Снимка БГНЕС/архив

Предимно слънчево ще е времето днес. В следобедните часове ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад.

Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, в София 24-25 градуса, според прогнозата на НИМХ.

В планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 19°, а на 2000 метра - около 11 градуса. 

Слънце ще грее и край морето, термометрите ще се качат до 18-23° на брега и до 16 градуса сред вълните от 2-3 бала. 

През следващите дни ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, ще има и условия за градушки. На места в Западна и Централна България валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. В сряда минималните температури ще бъдат между 10° и 15°, а максималните - между 21° и 26°, в четвъртък и петък дневните ще се понижат значително и максималните навсякъде ще са под 20 градуса. В събота и неделя ще бъде предимно слънчево, след обяд над планините с развитие на купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне, в неделя ще се ориентира от юг. Температурите ще се повишат с 4-5 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови