Току-що ремонтирана улица отново пропадна

Ивелина Петрова 16 март 2012 в 13:57 3142 12

Огромната яма на ул.
Огромната яма на ул. "Костенски водопад" Снимка: Сергей Антонов
Столичната ул. "Костенски водопад" в кв. Гоце Делчев пропадна отново, съобщиха читатели на OFFNews.bg. Тя беше основно ремонтирана от лятото до края на 2011 г. покрай изграждането на десния перловски колектор по програма ИСПА и поправян през декември. Улицата обаче отново е за основен ремонт. Една от причините за лошото състояние на пътя са подземни води, които се намират под асфалтовата настилка, твърдят експерти. Жители на кв. Гоце Делчев коментираха пред OFFNews.bg, че преди ремонта пътят е бил в лошо състояние, но след основния ремонт, траповете са станали много по-дълбоки и опасни. 

Единият трап на улицата е ограден, за да не застрашава движението, но другият - на завоя между ул. "Костенски водопад" и бул. "Тодор Каблешков" не е обозначен и е особено опасен за преминаващите автомобили.

Некачественият ремонт е извършен от "Пътностроителна техника", която спечели конкурса за ремонта на улицата. Изпълнителят беше избиран от Министерството на околната среда и водите (МОСВ), защото те отговарят за проекта ИСПА и те сега трябва да контролират качеството на изпълнението, коментира за OFFNews.bg зам.-кметът на строителството на София Ирина Савина.

По думите ú договорът с "Пътностроителна техника" предвижда една година гаранция и следва компанията да възстанови за своя сметка улицата. Назначена е и комисия към (МОСВ), която ще проверява защо ул. "Костенски водопад" е в по-лошо състояние след извършените ремонтни дейности.

Това не е първият проблем с пътя, който беше ремонтиран близо половин година и открит в началото на декември. Дни преди обектът да получи удостоверение за въвеждане в експлоатация, пропадна участък от около 50 метра. Строителят отстрани проблема за собствена сметка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!