Изключеният от ДПС депутат дари джип на избирателите си

Ива Оприкова 06 януари 2015 в 17:49 6080 5

Снимка бтв

Отлъченият от парламентарната група на ДПС депутат Гюнай Хюсмен разигра на томбола луксозен автомобил, купен от него като подарък за съпартийците му от Исперих, работили за победата на движението на последните парламентарни избори.

Депутатът благодари на избирателите си, разигравайки джип чрез лотария. Гюнай Хюсмен от Исперих подари луксозното возило на активист на партията.

Луксозният автомобил бил купен с депутатските заплати и лични спестявания.

В томболата за возилото, разиграна пред нотариус, участваха около 200 активисти на ДПС в Исперих, които са го избрали с гласовете си за депутат. Народният представител обясни, че това не е отмъщение към партията, а просто изпълнение на предизборното му обещание.

Гюнай Хюсмен е общински председател на ДПС в лудогорския край и беше осми в партийната листа, но благодарение на преференциалния вот стана трети и влезе в 43-то НС. Заради своеволието си - да води персонална кампания, през ноември той бе изключен от ПГ на движението и снет от председателския пост на местната структура в родния си град.

"Спестих пари от депутатската заплата и купих джип за хората, които работеха за моята победа", обясни мотивите си независимият народен представител.

Джипът е втора употреба, но е в отлично състояние, оборудван с всички екстри, похвали се Гюнай пред закичения с панделки „Рейндж Роувър". Томболата се разигра пред нотариус в Исперих, а големият джакпот се падна на 44-годишната Ниргюл Хасан, чистачка в кметството на село Бърдоква. По време на изборите тя била член на секционната комисия в селото и така получила шанса да се бори за партийната печалба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови