Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Пернишките структури на ББЦ: Напускаме Бареков. Той: Лъжа и провокация!

OFFNews 03 август 2014 в 17:48 9928 14

"България без цензура" на Николай Бареков остана без пернишките си структури. Това съобщиха членовете на структурите на ББЦ в Радомир, Брезник, Земен и Ковачевци в писмо до Изпълнителния съвет, изпратено и до медиите.

В писмото се казва:

"С настоящото заявление ви уведомяваме, че днес 03. 08. 2014 г. бе проведено извънредно заседание на областната структура в област Перник. Взе се решение, че всички групово прекратяваме членството си в ПП "България без цензура" и сваляме всякакво политическо доверие от лицето Николай Бареков и ръководството на ББЦ.

Причина за това е дълбокото ни разочарование от провежданата политика на партията и нейното ръководство!

Ние сме хора, които си тежим на мястото и сме лидери в нашите градове. Неведнъж се припотявахме да обясняваме на хората за лансираните противоречиви тези - за монархията или народната република, но след вчерашния "катарзис" на г-н Бареков с Президента, чашата преля!Помним как протестирахме и искахме импийчмънт на Президента. Помним как, Вие, господин Бареков, наричахте Президента „мишка, плевел, боклук, олигарх", вадехте мишки от джоба си, а днес сте приятел с него…

Ние бяхме до тук!

Няма да се превръщаме в маша на болни политически амбиции в стил „ на където духа вятърът, на там и ние". Ние, господин Бареков, сме борци срещу статуквото! Ние сме патриоти и за нас Родината е над всичко!

Влязохме в ББЦ с надеждата, че нещо ново се заражда, но е повече от видимо, че сбъркахме, защото това не е истината!

Стриктно проследихме и Вашите, и тези на ръководството обществени прояви по повод напускането на господин Ангел Славчев. Най-отговорно заявяваме, че господин Славчев бе три пъти по-активен от всички други ръководни функционери в ББЦ. Напомняме Ви, че именно той подсигури и първата кметска победа на ББЦ в Богданов дол. Оставаме верни на нашите морални принципи и идеали. Държим да Ви уведомим, господин Бареков, че в момента поливаме с бяло вино нашата раздяла с Вашата противоречива и скандална фигура!"

Малко след получаването на писмото, под което фигурират имената на 17 души, на редакционния имейл на OFFNews пристигна писмо от "България без цензура", в което се казва, че съобщението за напускане на членове на ББЦ в Пернишка област са "лъжа и провокация".

"Категорично опровергаваме разпространените слухове, че структурите на ББЦ в Радомир, Брезник, Земен, Ковачевци са напуснали редиците на партията. Областният лидер на ББЦ в Пернишка област се казва Димитър Колев, извънредно областно събрание не е провеждано, а въпросният г-н Калин Иванов, подписал разпространената лъжа, е председател на община Радомир и няма как да говори от името на цялата структура", пишат от ББЦ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!