Румънци пребиха и ограбиха българин в Италия

02 юни 2013 в 14:04 1720 1

Полиция
Полиция

Карабинерите в Баньореджо, централна Италия, са арестували двама румънци, извършители на жестоко нападение с грабеж срещу българин, съобщиха днес местни медии.

Тримата се почерпили обилно в кафене-павилион в центъра на Баньореджо, община с около 3700 жители в провинция Витербо на областта Лацио. Българинът извадил портфейла си, за да плати сметката и неволно показал скътаните в него близо 1400 евро, които вероятно са били току-що изплатената му заплата. Това подтикнало румънците да организират нападение близо до павилиона, като се възползвали от тъмнината.

Клиенти на кафенето забелязали побоя и се обадили на карабинерите. Военните полицаи пристигнали незабавно и след бърза проверка установили двамата грабители. Единият от тях се бил прибрал вкъщи, а другият продължавал да се мотае безцелно в центъра на Баньореджо. Впоследствие тяхната самоличност била потвърдена от българина, който е настанен в болницата в Орвието заради последиците от тежкия побой.

Двамата румънци са въдворени в затвора във Витербо на разположение на съдебните власти. В информациите не се съдържат подробности за самоличността на грабителите и жертвата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови