Хотелиери внасят работници от Бали, Непал, Малайзия и Филипините

OFFNews 20 април 2024 в 10:05 1801 2

Сезонна работа

Снимка Стопкадър - Нова тв

Сезонните работници вече предпочитат България пред много други утвърдени дестинации.

Недостигът на работна ръка принуди български хотелиери да търсят служители от далечни дестинации като Бали и Филипините.

В курорта "Албена", например, очакват работници от все по-екзотични дестинации като Бали, Индонезия, Шри Ланка и Непал, съобщава Нова тв. С 24 април очакват да пристигнат чуждестранни работници от Шри Ланка, Индонезия и от Бали. Курортът ще наеме около 700 чужденци, тъй като очаква ръст на посещенията през този летен сезон.

22-годишната Кадек Юни от Бали миналата година е работила в Доха, Катар, а този сезон избира българския курорт „Албена”. Пред камерата тя споделя, че иска да придобие опит от други страни и култури, а заплатата в България е по-висока от тази в Бали.

Разширяваме географията, стигнахме до Непал, стигнахме до Малайзия, Филипините. Изключително мултинационален екип”, казва изпълнителният директор на к.к. „Албена” Красимир Станев.

„Леки притеснения имаме поради дългия работен процес за издаване на работни визи C и D. Също така имаме информация от нашите партньори, че посолствата в Узбекистан, също и Турция към момента не приемат документи за издаване на виза поради новото въвеждане на шенгенска система”, казва Маринела Цанева, оперативен директор на курорта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

2

демотиватор

20.04 2024 в 14:37

Те, разбира се, ще дойдат с многолюдните си семейства. Новите "българи"...

870

1

Constanza

20.04 2024 в 10:19

Заради недостиг или за да плащат на работниците по-малко?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки