Байдън подписа закона за допълнителна военна помощ за Украйна

OFFNews 24 април 2024 в 20:46 1117 3

Украйна

Снимка БТА/АП

Войната в Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа закона за допълнителна военна помощ за Украйна. Текстовете вече минаха през двете камари на Конгреса.

Новият пакет от военна помощ включва 61 млрд. долара за Украйна и 26 млрд. долара за Израел. Предвидени са 1 млрд. долара за хуманитарна помощ за Газа и 8 млрд. долара за сдържане на военната мощ на Китай в Индо-тихоокеанския регион, посочват Ройтерс и БТА. 

Законът влиза в сила незабавно, а Байдън посочи, че е одобрил първоначална доставка на оръжия за Украйна на стойност 1 млрд. долара, която ще започне до часове.

"До часове, буквално до часове, ще започнем да изпращаме на Украйна боеприпаси за противовъздушната отбрана, за артилерия, ракетни системи, както и бронирана техника. Този пакет е инвестиция не само в сигурността на Украйна, но и в сигурността на Европа и нашата собствена сигурност", заяви президентът на САЩ Джо Байдън.

Този първоначален пакет включва бойни машини, боеприпаси за системите "Стингър" и ХАЙМАРС, 155-милиметрови артилерийски снаряди, боеприпаси за противотанкови системи "Джавлин" и други оръжия, които могат незабавно да заминат за фронта.

Предстои предаване на Украйна и на дългобойната версия на ракетните системи Атакамс с обхват 300 километра. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

3

Д-р Мазникуров

25.04 2024 в 00:05

Скоро ще заиграят казачок русляшките крадливи изроди и ще им запари под мръсните задници! И големите им "победи" дето ги направиха с цената на тонове желязо, кръв и месо, ще им излязат солени! Но нищо, те така са свикнали, от туй разбират само. А нашите проскубани и кирливи русоробски псета ще вият до Бога и ще проклинат с подвити опашки, с много ужас, яд и злобичка ... ама и с шубе! От което все пак ми става весело, при иначе цялата тази трагедия и страшен театър ...

12078

2

edin slep

24.04 2024 в 22:56

Сега ще пристигнат и боеприпаси и техника. Дано издържат още няколко дни, докато стигнат до фронта...

Дано удържат и Часов Яр ...

400

1

демотиватор

24.04 2024 в 21:05

Крайно време беше!!
Щото чета в канала на "Бахмутския Демон", че се бият вече в покрайнините на изключително важния Часов Яр...

"Боï ведемо майже в Часiку вже."

https://t.me/s/bahshiddemon
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки