Стоичков блокира НДК, замълча за ЦСКА-София

Донислав Донев 14 юни 2017 в 14:13 4408 0

Снимка Спортал

Истинска блокада на НДК видяха столичани. Е, поводът беше добър. Десетки деца се струпаха заради новата книга на Христо Стоичков.

Тя се казва "Как да печелим във футбола: 88 съвета от номер 8". Камата презентира книгата с открит урок. Той демонстрира някои трикове с топка за радост на хлапетата и минувачите.

Сред гостите на събитието се отличиха имената на легендарния ни треньор Димитър Пенев, националът и футболист на ЦСКА-София Георги Миланов, както и редакторите на книгата - Владимир Памуков и Тодор Шабански.

Зрители на открития урок бяха малки възпитаници на Чавдар Етрополе, ЦСКА-София и Локомотив София, част от които получиха възможност да получат няколко ценни футболни съвета от Камата.

Урокът започна с един от специалитетите на Ицо - биенето на дузпа. Модерния ляв обърна сериозно внимание върху положението на тялото преди да удари топката, а избраните от него малчугани се опитаха да изпълнят заръките на легендата.

Любопитен момент беше, когато Стоичков трябваше да даде урок на юноша, който е дясно крило. Тогава освен заръките на Камата, на когото на няколко пъти му се налагаше да играе отдясно в атаката на Барселона, на помощ се притече и Миланов, за да се получи необходимата комбинация, която Ицо искаше да покаже. 

"Важното е новото поколение да научи малко повече история. Къде сме минали, къде сме играли. Много са нещата. Да си изберат важните точки. Има и мнения на големи футболисти. Разбира се, че не само тренировките са важни. Има много тънкости", сподели Стоичков.

Той заръча на децата, дошли на презентацията, не само да тренират, а и да четат. "Който чете, печели, който не чете, не печели", пошегува се Камата с полупярната си реплика "Който играе, печели. Който не играе, не печели". 

Книгата "88 съвета на номер 8" е с послания от световни имена във футбола като Лео Меси. Издадена е с подкрепата на "Националната лотария" с надеждата, че някой от читателите й може да бъде следващата българска суперзвезда в спорта.

Стоиков обаче не хареса въпрос за ЦСКА-София и призова за нов. Камата би трябвало да е акционер там, но нито е стъпвал на стадиона от миналата есен, нито се е изказвал за "червените".

Някои веднага заподозряха за търкания между Ицо и останалите ръководители на проекта, който стартира миналото лято в Борисовата градина. Не е тайна, че Стоичков и Гриша Ганчев се разделиха по не особено приятен начин през 2013 година.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!