Пиронкова с победа на старта на US Open

Ивайло Анев 25 август 2014 в 21:48 3319 0

Цвети Пиронкова с успех на старта на US Open.

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова започна страхотно участието си на последния за годината турнир от Големия шлем US Open. Тя изхвърли след убедителна победа италианката Карин Кнап с 2:0 сета (6:4, 6:3).

През миналата година пловдивчанката отпадна в първия кръг на този турнир, а рекордното и класиране в него бе достигането до 4-ия кръг през 2012 година, когато отпадна от Ана Иванович. Преди този двубой нашето момиче се намираше в кошмарна серия от 6 поредни загуби.

Срещата започна отлично за италианката, която достигна до пробив в третия гейм, но така и не успя да го затвърди и Пиронкова го върна за 2:2 гейма. Двете постепенно си взимаха подаванията, но нашето момиче достигна до пробив аванс за 5:3 гейма и стигна до момента в който сервира за спечелването на сета.

Тя направи серия от четири поредни точки във въпросния гейм, а освен това бе подпомогната от двойна грешка на Кнап.

Вместо да си вземе подаването и да си улесни задачата със спечелването на сета, Пиронкова допусна да бъде пробита на нула. Тя обаче не се предаде и стигна до решителен пробив при 5:4 в своя полза.

Нашето момиче пласира страхотни ретури при втория сервис на Кнап и достигна до сетбол, който първоначално бе спасен от италианката. При втория си сетбол българката обаче се възползва и поведе със сет аванс.

Втората част започна вихрено за Цвети. Тя поведе с 4:0, но последва лек спад в играта ѝ, при който позволи на Кнап да намали до 2:4 след пробив на 0. До края обаче повече взети подавания на опонентката нямаше и нашето момиче завоюва успеха след 6:3.

Така тя се класира за втория кръг, с което подобри постижението си от миналия сезон, когато отпадна на старта. Това означава, че пловдивчанката ще се изкачи нагоре в ранглистата след публикуването ѝ след края на US Open.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков