Рали Дакар 2013: репортаж от етап 6 Арика – Калама

Христомир Николов 12 януари 2013 в 21:45 1300 0

Dakar 2013
Dakar 2013

Не липсваше драма и в 6-ия етап на рали Дакар 2013. Отсечката от Арика до Калама, първа на територията на Чили тази година, доста озори състезателите. Някои даже се презориха, включително от фаворитите и приключиха участието си в надпреварата.

Българските екипажи Петър Ценков – Иван Маринов (Opel Antara) и Орлин Алексиев – Пламен Николов (BMW X1) се справиха доста прилично с етапа, въпреки тежките секции в самото начало, където не един и двама от силните пилоти в рали Дакар 2013 заседнаха в коварния феш-феш и загубиха доста време. Алексиев и Ценков завършиха деня съответно на 59-о и 60-о място. В генералното са съответно 71-ви и 72-ри.

Иначе денят ни остави със смесени чувства. Насър Ал Атия се опитва да докаже, че бъгито му не е силно в пясъка и дори успя. Катарецът спечели отсечката с преднина от 8 минути пред Стефан Петерханзел, а в генералното е втори, малко на минута след французина от X-Raid.
На другия полюс бе съотборника на Ал Атия Карлос Сайнц. Матадорът се движеше с прекрасно темпо в началото на отсечката, но на 179-ия километър машината му спря >>>oщe>>>

 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови