Днепър е под ракетен обстрел, разрушена е критична инфраструктура

OFFNews 29 март 2024 в 07:16 5448 4

обстрел

Снимка БТА/АП

Нападение срещу водноелектрическата централа в град Днепър, 22 март 2024 г.

Руските сили атакуваха инфраструктурни обекти в ранните часове на днешния ден в Камянски район близо до централноукраинския град Днепър (бившия Днепропетровск - бел. ред.), най-малко един човек е ранен, съобщи областният управител, цитиран от Ройтерс.

"Врагът нападна обекти от критичната инфраструктура в областта", написа Сергий Лисак в социалната мрежа "Телеграм". "Основната цел на врага са нашият народ и жизненоважни за населението обекти."

Той не уточни от какво естество е нападението, но коментатори в "Телеграм" посочиха, че са използвани ракети и че се съобщава за взривове в района.

Данните от зоната не могат бъдат потвърдени чрез независим източник.

Блогър, живеещ край град Камянске, пристанищен град с водноелектрическа централа и над 200 000-но население, разположен съвсем близо до града Днепър, малко по-нагоре по поречието на река Днепър, съобщи за кратер в района, дълбок 4 м и широк 10 м.

Според други известия в някои райони е нарушено електро- и водоподаването.

През последните седмици руските сили нанасят масирани удари по обекти от енергийната инфраструктура. Сред тях беше голямата бомбардировка от 22 март, окачествена от Киев като най-мащабната атака от нахлуването на войските на Москва през февруари 2022 г.

Рано тази сутрин взривове отекнаха в украинските области Ивано-Франковска и Хмелницка. В украинското въздушно пространство са засечени руски крилати ракети, съобщи украинската телевизия, цитирана от Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

4

craghack

29.03 2024 в 13:18

Междувременно западни "политици" - Шолц и Тръмп, блокират всякаква по-сериозна помощ за Украйна, за да ги накарат да клекнат на щенията на касапина.

345

3

Джендо Джедев

29.03 2024 в 08:42

Като не ти върви на фронта - бомбиш граждански обекти. Русский мир, батенце, там е така!

1000

2

Зла свекърва

29.03 2024 в 08:11

Руски фашизъм в действие. Подлагат на геноцид четиридесетмилионен народ пред очите ни.

Чист сатанизъм.

2099

1

Mateevk

29.03 2024 в 07:30

Трета година продължава тази касапница и с всеки изминал ден става все по-ясна тактиката на рашистите. "Ще ви убиваме и унищожаваме, докато не признаете, че сте руснаци и сте управлявани от нацистки режим!". А това не ви ли напомня за отрязанато ухо и тока в гениталиите на заподозрените за терористичния акт в Крокус? "Ще ви режем парче по парче, докато не си признаете, че сте го извършили вие по нареждане на Зеленски!". Ето това е руският мир, ако някой още не го разбрал.

 
X

Да помогнем на украинските деца!